Upozorenje iz Telemacha: Lažna nagradna igra na internetu

Vijesti 21. okt 201912:50 > 12:53
N1

Kompanija Telemach obavještava građane da se na društvenim mrežama proteklih dana pojavila lažna nagradna igra koja zloupotrebljava ime kompanije Telemach.

S tim u vezi obavještavamo korisnike, kao i sve građane BiH, da trenutno kompanija Telemach ne organizuje nagradnu igra u okviru koje se poklanjaju vrijedne nagrade Samsung Galaxy S10, Apple Iphone XS ili Samsung Galaxy S9, kao što se navodi u lažnim nagradnim igrama, saopćeno je danas iz Telemacha.

”Lažne internetske obavijesti u kojima se pošiljatelj predstavlja kao organizator nagradne igre u ime kompanije Telemach, traži prethodno osobne podatke neophodne za dobijanje nagrada. Pozivamo korisnike Telemach usluga kao i građane BiH na oprez, jer ovakve poruke mogu sadržati poveznice za zlonamjerne poveznice ili datoteke.

Za primanje ovakvih lažnih obavijesti o kompaniji Telemach potrebno je prijaviti službi za odnose sa korisnicima na [email protected], dok će kompanija Telemach o naprijed navedenom u što kraćem roku izvjestiti nadležne organe s ciljem pronalaska i sankcionisanja odgovornih”, saopćeno je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad