Počela sjednica Nezavisnog odbora o izboru novog direktora SIPA-e

Vijesti 21. okt 201917:20 > 17:25
Srna

U Sarajevu je počela sjednica Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na kojoj bi trebalo da bude utvrđena rang-lista kandidata koji su se prijavili na konkurs za izbor novog direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA).

Na sjednici će biti obavljeni razgovori sa kandidatima koji ispunjavaju uslove javnog konkursa za izbor novog direktora SIPA-e.

Članovi Nezavisnog odbora razmotrili su u septembru prijave pristigle na konkurs za izbor direktora SIPA-e i utvrdili da od pet prijavljenih kandidata četiri ispunjavaju uslove.

Prema proceduri, Nezavisni odbor dostavlja rang-listu ministru bezbjednosti Bosne i Hercegovine Draganu Mektiću koji je, prema zakonom predviđenim procedurama, dostavlja Savjetu ministara koji imenuje novog direktora ove policijske agencije.

Srna nezvanično saznaje da su prijave poslali aktuelni direktor SIPA-e Perica Stanić, kojem mandat ističe 5. novembra, direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum, bivši direktor SIPA-e Goran Zubac, policijski službenik iz Trebinja Žarko Laketa, te policajac iz Banjaluke Njegoš Jovanović, čija je prijava odbačena.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad