Zvizdić na sastanku u Vijeću nacionalne sigurnosti, NATO i EU put BiH kao tema

Vijesti 21. okt 201917:35 > 17:38
N1

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Denis Zvizdić sastao se danas u Vijeću Nacionalne sigurnosti u Vašingtonu sa zamjenikom direktora za Evropu, Johnom Erathom i zahvalio se na ukupnoj dosadašnjoj podršci i pomoći reformskim naporima u Bosni i Hercegovini, a posebno na njenom putu ka članstvu u NATO i Evropskoj uniji.

Predsjedavajući Zvizdić je rekao da su Sjedinjene Američke Države najznačajniji vanjskopolitički partner Bosne i Hercegovine i da je naša orjentacija prema slobodi, demokratiji i ekonomskom prosperitetu, kao i euroatlanskim integracijama jedini ispravan put.

Zvizdić i Eratho su se slozili da je država Bosna i Hercegovina faktor stabilnosti na Balkanu i da poštivanje teritorijalnog integriteta i jačanje institucija Bosne i Hercegovine omogućava provođenje reformi potrebnih za demokratizaciju društva u našoj zemlji i njen prosperitet.

Predsjedavajući Zvizdić je naglasio da mir i stabilnost nemaju alternativu i da clanstvo u Evropskoj uniji i NATO, iz perspektive Bosne i Hercegvine, predstavlja sinonim mira i stabilnosti i ključni i najvažniji prioritet za BiH i za zemlje čitavog regiona.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad