Dunović, Ramić i Marjanović gosti Dana uživo

Vijesti 22. okt 201909:49 > 09:51
N1

"Dan uživo" i danas donosi izvještaje sa najvažnijih događaja dana, pratimo migrantsku krizu u Bihaću, sjednice kantonalne i entitetske Skupštine, te donosi i ove sadržaje:

– Kako gleda na aktualnu situaciju kada je riječ o (ne)formiranju vlasti, rad Vlade i Skupštine Kantona Sarajevo, šestorka, raspodjela novca, “zavrtanje” ruku, Zakno notarima, poštuje li se ili ne? Teme su to o kojima će govoriti potpredsjednik Federacije BiH i član DF-a Milan Dunović.

– S kojim stavom će SDA otići na pregovore sa HDZ-om BiH gdje će se razgovarati o izmjenama Izbornog zakona, pitamo potpredsjednika SDA Edina Ramića? Imenovanje naslijednika Senada Bratića , sjednica Skupštine RS, te druge aktualne teme ono su o čemu ćemo razgovarati.

– Skupština KS danas o obrazovanju, a mi s našim gostom , osim o oovj temi govorimo i o tome zašto je napustio Predsjedništvo Naše stranke, te kako gleda na ostale procese u kantonalnoj Vladi Skupštini. Damir Marjanović naš je današnji gost.

– Ne stišavaju se reakcije na odluku europskih čelnika da Sjeverna Makedonija i Albanija ne dobiju zeleno svjetlo i kandidatski status? Naš današnji gost upravo je bio u Skoplju , te ćemo od njega čuti kakve su reakcije iz ove zemlje. . On je Haris Plakalo, glavni tajnik Europskog pokreta u BiH.

– Ništa nam nije sveto; što je bezbroj dobrih partija Edina Džeke u odnosu na jednu dobru bez njega, pitao je u svojoj kolumni sportski novinar Dnevnog avaza Amer Čulić ; danas s nama komentira sportska zbivanja.

– Frenkie, Kontra i Indigo završili su snimanje svog trećeg zajedničkog albuma, a nakon prva dva iz Berlina i Tokija ovaj su snimili u Los Angelesu.Što su to snimili i kako će to obilježiti 20 godina postojanja Fm Jama, pitamo našeg gosta. On je Zlatan Hajlovac – Kontra.

Donosimo i aktualne vijesti, svjetske i biznis aktualnosti, servisne informacije. Zvonko Komšić je s vama od 16 do 18:30 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad