Radovan Kovačević i Aynabat Atayeva u Novom danu

Vijesti 22. okt 201914:55 > 14:57
N1

U Novom danu sutra gledajte.

Migrantska kriza u BiH, sve je dublja. Migrantima u kampu Vučjak kod Bihaća – sve teže. Grad Bihać odlučio da iz budžeta neće više izdvajati novac za snabdijevanje Vučjaka vodom, niti za plaćanje odvoza smeća. S obzirom na toplo vrijeme, postoji mogućnost zaraze. Uživo iz Bihaća javiće nam se reporterka N1 Adisa Imamović.

Turbulentni odnosi između SNSD-a i DNS-a, stranaka koje su skoro dvije decenije funkcionisale zajedno, nastavljeni su. Izostanak podrške DNS-ovog zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine značio bi raskid sporazuma o zajedničkom političkom djelovanju. Sastanak lidera ovih stranaka zakazan je za sutra. Gost Novog dana tim povodom biće Radovan Kovačević, portarol SNSD-a.

Ujedinjene nacije upozoravaju na dramatične posljedice pada populacije u jugoistočnoj Evropi. Prema njihovoj procjeni, 2100. godine u Bosni i Hercegovini, zemlji sa najnižom stopom prirodnog priraštaja u Evropi, biće skoro duplo manje stanovnika. O populacijskoj dinamici, ljudskom kapitalu i održivom razvoju, za ND govori Aynabat Atayeva, predstavnica UNFPA.

Gost u rubrici “Press” biće novinar i muzičar Mirza Salković. Komentarisaćemo najvažnije društveno političke teme ali i poziciju koju na muzičkoj sceni i u socijalnom angažmanu, zauzima bend Jindas.

Međunarodni sajam turizma, ugostiteljstva i turistička berza, 41. po redu, počinje sutra i traje do 25. oktobra u Centru Skenderija. Učestvovaće više od 70 izlagača iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Turske. Na otvaranju će biti posluženo 1.500 porcija tarhane. Jedan od organizatora Sajma, direktor KJP Centar Skenderija Amer Kapo, biće naš gost.

Peti Studentski festival dizajna i vizualnih komunikacija Pop-up! Sarajevo biće održan od 24. do 26. oktobra na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu i kinu Meeting Point. Ugostićemo Ismara Žalicu, asistenta na odsjeku grafičkog dizajna.

Svjetsko prvenstvo u latino plesovima u organizaciji Saveza modernih plesova u BiH i Plesne akademije Romantik, u Sarajevu od 31.10 do 03.11. Prvenstvo je dio Sarajevo Dance Frendship festivala, a okupiće preko dvije hiljade plesača profesionalaca. Kako teku pripreme, provjerava naša Žana Kezunović.

Ligu prvaka i ostale aktuelnosti iz sporta u Novom danu komentariše urednik sportskog programa N1 televizije, Haris Mrkonja.

Sa Vama od 7 do 10 sati Ivana Erić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad