HDZ BiH: Nastaviti put prema EU i NATO-u

Vijesti 23. okt 201909:00 > 09:05
HDZ BiH

"Funkcioniranje institucija i uspostava vlasti nužni su za postizanje stabilnosti i ispunjenje svih ciljeva koji su pred BiH. Nužno je žurno provesti rezultate Općih izbora 2018, a vlast formirati dogovorom izbornih pobjednika’’, izjavila je ministrica odbrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš.

Tehničko pitanje poput ANP-a ne smije se zloupotrebljavati“, kazala je ministrica Pendeš istaknuvši da obaveze koje smo kao država preuzeli moramo ispunjavati kako bi se dokazali kao ozbiljan saradnik euroatlantskih partnera. Kako je navela, ANP znači djelovanje na području političkih, pravnih, odbrambenih i sigurnosnih, ekonomskih i drugih pitanja.

Implementacijom ANP-a stvara se potencijal za ostvarenje utvrđenih strateških ciljeva i prioriteta. Kroz implementaciju poglavlja o obrambenim i vojnim pitanjima Oružane snage će efikasnije implementirati alate partnerske suradnje kako bi se povećale sposobnosti i učinkovitost, kako Oružanih snaga, tako i sigurnosnog sustava BiH“, izjavila je Pendeš.

Ministrica Pendeš poručuje kako je ANP nužno staviti na dnevni red Vijeća ministara BiH.

Imajući u vidu aktualni trenutak u političkom procesu, interese, ciljeve i očekivanja svih naroda u BiH, ne bi se smjelo dopustiti da se rješavanje tehničkog pitanja kao što je usvajanje i prezentiranje ANP-a tretira kao platforma za daljnje unutarnje nesuglasice. Hrvatski politički predstavnici HDZ-a BiH i HNS-a nastavit će se zalagati da to da BiH ispuni strateške vanjskopolitičke ciljeve i pridruži se EU i NATO“, zaključila je ministrica odbrane BiH Marina Pendeš.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad