Putem Vibera Inspektoratu Općine Centar Sarajevo javite informacije sa terena

Vijesti 23. okt 201910:11 > 10:17
Promo

Općina Centar Sarajevo, u namjeri da poboljša komunikaciju s građanima te još efikasnije djeluje na terenu, uvela je Viber broj 061 936 742, putem kojeg će Inspektoratu te lokalne zajednice građani moći slati poruke i fotografije s terena.

Odlučna u namjeri da suzbije nelegalnu gradnju i nedozvoljeno zauzimanje javnih površina Općina Centar putem Inspektorata vodi aktivnu kampanju kontrole terena i gradnje objekata na svom području, a uvođenje Viber broja je još jedan doprinos toj kampanji, saopćeno je iz Općine Centar.

Iz Inspektorata te općine su naglasili da će svaki zahtjev biti detaljno analiziran nakon čega će, na osnovu procjene, inspektori izlaziti na teren i reagovati.

Istovremeno, građani se mole da kada putem Viber broja budu vršili prijave, u porukama pojasne i lokalitet kako bi inspektori mogli brže reagovati.

Građani sve eventualne nepravilnosti mogu prijaviti i na dežurni telefon Inspektorata Općine Centar na broj 061-488-842, direktno na broj komunalne inspekcije 033-562-499, te putem Otvorene linije ili mobilne aplikacije “mojcentar”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad