SBB Konjic poziva ministra Veska Drljaču da podnese ostavku

Vijesti 23. okt 201911:12 > 11:17
SBB BiH

Predstavnici nekoliko nevladinih organizacija registrovanih na području HNK prilikom susreta s rukovodstvom i izabranim zvaničnicima SBB-a u HNK požalilo se na federalnog ministra Veska Drljaču, iznoseći u više navrata pritužbe na njegov način rada, saopćeno je iz SBB-a Konjic.

“Posljednje optužbe odnose se na način raspodijele sredstava od igara na sreću gdje su pojedina udruženja koja ispunjavaju formalno-pravne uslove izostavljena prilikom raspodijele novca. I to nije prvi put da se dešava! Simptomatično je da su pojedina udruženja iz drugih kantona kao pretplaćena na sredstva ovog ministarstva, što otvara prostor za sumnje u maloverzacije prilikom raspodijele novca. Ističemo da je ove godine podijeljeno oko milion KM”, navode.

Kako navode, mediji naveliko i naširoko izvještavaju o aferama koje potresaju Federalno ministarstvo rada i socijalne politike odnosno fondova i zavoda koji su u nadležnosti spomenutog ministarstva.

“Posljednja u nizu je o Savezu RVI SBK i zloupotrebi sredstava Fonda za profesionalnu rehabilitaciju (Zurnal.info, 7.10.2019.), gdje se navodi da Federalna uprava policije protiv firmi u vlasništvu Saveza ratnih vojnih invalida SBK provodi istragu zbog nezakonitog prisvajanja plata namijenjenih osobama sa invaliditetom. Odlukom o raspodijeli sredstava od igara na sreću za 2019. Komisija ministarstva kojim rukovodi Vesko Drljača Savezu RVI SBK dodijelila je 23.400 KM, požalili su se iz nevladinih udruženja iz HNK dodajući da .oni koji nemaju mrlje u radu i djelovanju kod Veska ne mogu biti na spisku'”, navode.

“Ovim putem pozivamo ministra Veska Drljaču da se prestane ponašati kao opijen i da prestane ignorisati stvari koje se događaju oko njega, da počne da brine o svim udruženjima u Federaciji jednako i da prestane nanositi nemjerljivu štetu SBB-u! Također, upućujemo poruku predsjedniku novoformirane Kadrovske komisije SBB-a Ismiru Juski, da dobro razmisli o daljem angažmanu Veska Drljače i njegovom imenu u budućim kadrovskim kombinacijama jer je SBB Konjic spreman na radikalne poteze ukoliko Vesko i slični njemu sutra ponovo pod stranačkom zastavom budu radili mimo principa i načela na kojima je osnovan i počiva SBB”, navode u saopštenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad