Sabina Ćudić, Adnan Hajrulahović Haad i Irfan Ribić u Novom danu

Vijesti 23. okt 201913:01 > 13:06
N1

Budite uz Novi dan i sutra ujutro, očekuju vas aktuelne teme i interesantni gosti.

Situacija na području Unsko-sanskog kantona kada je u pitanju migrantska kriza komplicira se svakodnevno. Migrantima u centru Vučjak jučer obustavljena i dostava vode. Uživo smo u Bihaću govorimo o migrantskoj krizi u BiH.

Sabina Ćudić, zastupnica u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine i potpredsjednica Naše stranke govori sutra za Novi dan, političke teme, ali i izmjene Zakona o radu koje će podrazumjevati veće kazne za one koji prilikom intervjua za posao postavljaju privatna pitanja.

Sutra u Parlamentu BiH svjedočenja o liječenju upotrebom kanabisa, svjedočenja o tome kako se za potrebe liječenja krijumčari kanabis, kako se ljudi bore za život i time riskiraju slobodu. Za Novi dan govore Irfan Ribić, predsjednik Udruženja Kanabih i zastupnik u Parlamentu BiH Saša Magazinović.

U rubrici Press sutra gostuje novinar i pisac Jasmin Agić. Komentarišemo društveno – političku situaciju u BiH, ali i govorimo o knjizi “Historija odbačenih”.

Sarajevo je bilo domaćin modnog festivala “European Fashion Passport” na kojem su svoje kreacije na 30 dizajnerskih revija predstavili modni dizajneri iz dvadeset evropskih zemalja. Projekat se širi dalje, o njemu govori art direkto, bh. dizajner Adnan Hajrulahović Haad.

Zašto je napisala knjigu “The Siege of Sarajevo”? Zašto želi da knjigu pročita što više mlade generacije Bosanaca, rasute svuda po svijetu, kao i sto vise amerikanaca i drugih koji su vec davno zaboravili gdje je ta Bosna i sta se u njoj desavalo. Sanja Kulenović je naša gošća sutra.

Sutra govorimo o projektu “Mali ambasadori Sarajeva” u okviru kojeg nekoliko hiljada djece uče o svom rodnom gradu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad