Sutra obilježavanje godišnjice smrti sarajevskih policajaca

Vijesti 25. okt 201908:24 > 08:36
MUP KS

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Uprava policije MUP-a KS sutra će obilježiti prvu godišnjicu ubistva policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

U 10 sati je otkrivanje spomen-ploče policijskim službenicima Adisu i Davoru na mjestu ubistva u ulici Geteova do br.1, općina Novi grad Sarajevo. Nakon otkrivanja spomen-ploče, prisutnima će se obratiti ministar MUP-a Kantona Sarajevo. Polaganjem cvijeća na Šehidskom mezarju Buća potok i groblju „Sveti Josip“ na Ciglanama bit će nastavljene aktivnosti na obilježavanju godišnjice pogibije policijskih službenika Šehovića i Vujinovića.

U sportskoj dvorani “Ramiz Salčin” na Mojmilu, ujutru u 8 sati biće održan i Memorijalni turnir u malom fudbalu “Adis i Davor” na kom će učestvovati 26 ekipa iz policijskih agencija u Bosni i Hercegovini. Članovima porodice tada će biti uručene “Zlatne policijske značke” koje se posthumno dodjeljuju poginulim policijskim službenicima, a prisutnima će se obraititi policijski komesar Uprave policije MUP-a KS i predsjednik Upravnog odbora SPKS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad