N1 saznaje: SDA i HDZ u ponedjeljak s najjačim sastavima

Vijesti 25. okt 201910:54 > 10:57
N1

U ponedjeljak u 13 sati u Središnjici HDZ-a BiH u Mostaru biće održan sastanak delegacija SDA i HDZ-a BiH, na kojem će se razgovarati o formiranju vlasti, te izmjenama Izbornog zakona.

Podsjetimo, na upit kada možemo očekivati formiranje vlasti, potpredsjednik Stranke demokratske akcije Adil Osmanović jučer je izrazio svoja očekivanja:

Imamo sastanak sa HDZ-om BiH već u ponedjeljak gdje želimo dodatno približiti stavove ove dvije političke stranke. Poslije toga bi se moglo očekivati da dođe do sastanka tri političke stranke (SDA, HDZ BiH i SNSD) i drugih političkih stranaka koje participiraju u vlasti. Prije svega da vidimo redoslijed poteza”, poručio je.

Kako saznaje N1, sastanku će u delegaciji SDA prisustvovati Bakir Izetbegović, Denis Zvizdić, Edin Ramić te Halid Genjac, dok će se u HDZ-u BIH za pregovaračkim stolom pored Dragana Čovića, naći Marinko Čavara, Vjekoslav Bevanda te Borjana Krišto.

Iz HDZ-a BiH za sada, ne žele govoriti o tome koji prijedlog će se naći za stolom kada je riječ o izmjenama Izbornog zakona.

Izjave za medije su u 14:30 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad