Admir Katica i Maja Terzić u Novom danu

Vijesti 25. okt 201912:31 > 12:34
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Sutra se obilježava prva godišnjica ubistva policajaca Davora Vujinovića i Adisa Šehovića u Sarajevu. Ubice nikada nisu pronađene a javnost se i dalje pita šta se dešava sa istragom. I godinu dana kasnije, u javnosti se ne zna mnogo više od prve zvanične informacije – policajci su prilikom patrole naišli na kradljivce vozila, koji su ih usmrtili pucnjima iz vatrenog oružja. Adisu Šehoviću i Davoru Vujinoviću sutra će biti otkriven spomenik, dodijeljena posthumna priznanja i odata počast. Ovo je naša tema jutra, u kojoj ćemo ugostiti Admira Katicu, ministra unutrašnjih poslova KS.

O godišnjici ubistva policajaca, istrazi, napadima na novinare i aktuelnim događajima razgovaramo sa kolegom Sedinom Ćenanom, urednikom portala Vijesti.ba. Komentarišemo i naslove i pisanja dnevne štampe.

Oktobar je mjesec u kome se obilježava Svjetski dan svjesnosti o mucanju i nastoji skrenuti pažnja na ovu i druge poteškoće u govoru. Koje su najčešće poteškoće u govoru, kako ih prepoznati, koji su njihovi uzroci i kako se najefikasnije tretiraju? To su pitanja na koja će odgovarati logoped Maja Terzić.

Govorimo o košarkaškom klubu ”Realway”, koji je od osnivanja 2003. godine do danas prerastao u najveći i najbrojniji košarkaški kolektiv u BiH, sa više od 700 članova, od kadeta do seniora u muškoj i ženskoj konkurenciji i sa samo 16 zaposlenih. Svoju priču ispričaće u Novom danu.

Vodimo vas i na jedan zanimljiv događaj u Mostaru – svi Mostarci i turisti koji posjete Stari most moći će se družiti sa petero mladih glumaca koji će utjeloviti Aleksu Šantića, njegovu Eminu, ali i Isa-bega Isakovića, utemeljitelja Sarajeva, Gazi Husrev – bega, austrougarskog prestolonasljednika Franza Ferdinanda i njegovu suprugu Sofiju, te Gavrila Principa.

Budite uz Novi dan. Subotom smo zajedno od 9 do 11 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad