Katica za N1: Dovoljan je pritisak što znamo da su ubice naših kolega na slobodi

Vijesti 26. okt 201909:42 > 09:51
N1

Danas se navršava prva godina dana od ubistva sarajevskih policajaca, Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. Gost Novog dana bio je ministar unutrašnjih poslova KS, Admir Katica, koji je govorio o istrazi i radu na pronalasku ubica.

“Jutros u osam sati je počelo obilježavanje prve godišnjice ubistva naših kolega. Sve ekipe i policijske agencije su došle tu da odaju počast kolegama koji su dali život za sigurnost građana. Jutros smo i porodicama uručili posthumno zlatne značke, da tako odamo priznanje našim kolegama i njihovom radu kao policajcima MUP-a KS”, kazao je Katica. 

VEZANE VIJESTI

Šta se dogodilo sa istragom?

Ovih dana idemo proaktivno prema Tužilaštvu i tražimo da se intenziviraju aktivnosti. Bez obzira što je prošlo godina dana, mi smo riješeni i optimistični smo da će se pronaći ubice naših kolega i da ih privedemo pravdi da dobiju zasluženu kaznu. Nakon godinu dana, objektivno to je teže, to moramo priznati ali to ne znači da ćemo stati“, kazao je Katica i dodao:

“Nećemo stati dok ne iscrpimo sve mogućnosti kako bi počinioce priveli pravdi”.

Istakao je da je frustrirajuća spoznaja da je ubica njegovih kolega i dalje na slobodi.

Frustrirajuće je da je neko na slobodi a da je ubio dvojicu policijskih službenika koji su simbol države. Jeste frustrirajuće, ali to ne znači da trebamo pobjeći od odgovornosti i uraditi sve što možemo da završimo istragu bar što se tiče policije. Da privedemo pravdi i kažemo da smo uradili svoj dio posla. Nema većeg prioriteta za službenike MUP-a KS nego da pronađu ubice naših kolega. Ne treba nam niko vršiti pritisak, dovoljan nam je pritisak što znamo da su ubice naših kolega na slobodi“.

Uskoro video.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad