Otkriveno spomen-obilježje u čast ubijenim policajcima Šehoviću i Vujinoviću

Vijesti 26. okt 201910:53 > 10:58
N1

U prisustvu članova porodica, prijatelja, kolega i predstavnika vlasti, povodom godišnjice od ubistva policijskih službenika MUP-a Kantona Sarajevo Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, na mjestu ubistva, danas je otkrivena spomen-ploča.

“Zaustavi ovdje svoj korak, izmoli molitvu, prouči Fatihu. Mi smo pali u miru braneći ono što su svojim životima naši najbolji odbranili u ratu”, napisano je na spomen ploči ubijenim policajcima.

“Jutros u osam sati je počelo obilježavanje prve godišnjice ubistva naših kolega. Sve ekipe i policijske agencije su došle tu da odaju počast kolegama koji su dali život za sigurnost građana. Jutros smo i porodicama uručili posthumno zlatne značke, da tako odamo priznanje našim kolegama i njihovom radu kao policajcima MUP-a KS”, kazao je ministar MUP-a KS Admir Katica.

Anadolija

Programom obilježavanja godišnjice smrti sarajevskih policajaca predviđeno je održavanje Prvog memorijalnog turnira u malom nogometu “Adis & Davor”, u sportskoj dvorani “Ramiz Salčin” na Mojmilu, uz najavljeno učešće 26 ekipa iz policijskih agencija u Bosni i Hercegovini.

Tom prilikom članovima porodica su uručene „Zlatne policijske značke“ koje se posthumno dodjeljuju poginulim policijskim službenicima.

Adis Šehović i Davor Vujinović ubijeni su 26. oktobra 2018. godine u sarajevskom naselju Alipašino polje. Njihove ubice još nisu pronađene.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad