Načelnik Zovko: Žepče je primjer saradnje Hrvata i Bošnjaka

Vijesti 26. okt 201915:21 > 15:23
N1, ilustracija

Žepče je primjer da se dogovorom Hrvata i Bošnjaka sve stvari mogu riješiti i potaknuti na bolje. Infrastrukturni projekti ključ su uspješnog gospodarskog razvoja, a općina Žepče podržava samozapošljavanje te potiče investicije, kazao je Mato Zovko, načelnik općine Žepče, saopšteno je iz HDZ-a BiH.

Infrastrukturni projekti ključ su uspješnog gospodarskog razvoja, a općina Žepče podržava samozapošljavanje te potiče investicije, dodao je načelnik.

Općina Žepče kontinuirano radi na socijalnim i društveno korisnim projektima, podržava sufinanciranje pripravnika i zaposlenja mladih, daje poticaje za samozapošljavanje, za poljoprivredu, dodjeljuje sredstava za stambeno zbrinjavanje mladih i naknade za rodilje, naglasio je načelnik Zovko.

“U skladu s općinskom strategijom razvoja i programom kapitalnih investicija planiramo i realiziramo prioritetne projekte. Izgrađene su tri nove tvornice u Industrijskoj zoni „Polja”, nova ambulanta u Ozimici, školska dvorana u Begovom Hanu, renovirane područne škole. Sredstvima općine, Vlade ZDŽ i Vlade RH započeta je izgradnja nove zgrade Osnovne škole Žepče (urađeni temelji). U suradnji s Fondom za zaštitu okoliša nastavljena je izgradnja desnoobalnog fekalnog kolektora. Nastavljena je izgradnja obaloutvrde na rijeci Bosni u suradnji s Agencijom za vodno područje rijeke Save. Sredstvima Ministarstva financija FBiH uredili smo plato ispred zgrade Doma kulture u Žepču”, kazao je načelnik Zovko i dodao kako u ovoj godini rade na nekoliko vrlo bitnih projekata čija je realizacija u tijeku ili je završena.

“Bez podrške Vlade FBiH, Vlade ZDŽ i Vijeća ministara BiH bilo bi teško sve projekte i planove realizirati, naglasio je Zovko te istaknuo i agencije, direkcije, fondove s kojima općina surađuje u realizaciji djela projekata. Za sve lokalne zajednice važna je podrška viših razina vlasti, pa tako i za Žepče. Puno smo toga zajedno uradili i radimo. Žepče je primjer dobre suradnje i suživota između Hrvata i Bošnjaka. Primjer smo da se dogovorom sve stvari mogu riješiti i potaknutu na bolje, jer svima nam je zajednički cilj: izgraditi još bolje i uspješnije Žepče koje će biti privlačno za ulaganja, a ljudima mjesto ugodnog življenja”, kazao je Mato Zovko, načelnik općine Žepče, saopšteno je iz HDZ-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad