Avdo Avdić i Nermin Nikšić gosti Dana uživo

Vijesti 29. okt 201910:59 > 11:03
N1

Ne propustite ni današnje izdanje Dana uživo.

Evropski sud za ljudska prava u Strazburu donio je presudu po tužbi Mostarke Irme Baralije protiv države Bosne i Hercegovine zbog neodržavanja izbora u Mostaru. Donosimo reakcije iz Bosne i Hercegovine na odluku.

O posljednjim prijetnjama i sumnjivim pošiljkama koje su stigle na adresu redakcije Žurnala, za našu emisiju govori novinar Avdo Avdić.

Glavni odbor Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine je usvojio dokument o okrupnjavanju Bosanskohercegovačkog bloka. Koji su naredni koraci pitamo predsjednika SDP-a Nermina Nikšića. Naše teme su i neformiranje vlasti, migrantska kriza, sarajevska šestorka i bh. evropski put.

Ne nazire se kraj štrajku zdravstvenih radnika u Kantonu Sarajevo. Iz sindikata poručuju da nisu oni krivi već Vlada KS, Ministarstvo zdravstva i Sindikat doktora medicine i stomatologije. Sve se odvija preko leđa pacijenata. U Danu uživo predsjednik Sindikata Edo Selimić i član Glavnog odobora Kemo Delihasanović.

Počelo je snimanje novog filma poznatog bh. reditelja Pjera Žalice, radnog naziva “Koncentriši se, baba”. O izvrsnoj glumačkoj ekipi i dinamici snimanja govori za gledatelje N1.

Gost dana uživo je Vedad Zukan, čovjek koji je snagom volje izgubio 170 kilograma. Od tada kroz projekat Novi ja želi poručiti svima kako je moguće spoznati i očuvati istinskog sebe. kako mu je to pošlo za rukom, te kako kontrolirati vlastiti ego, govori danas u našoj emisiji.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad