Cvijanović na promociji 100 novih vozila MUP-a RS: Radimo na jačanu policije

Vijesti 29. okt 201914:26 > 14:31
Željka Cvijanović (N1)

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Zalužanima kod Banjaluke da je važno što Vlada Srpske u kontinuitetu radi na jačanju i opremanju Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/, što je potvrđeno nabavkom 100 novih vozila.

“Uz objekte za smještaj policije, trening centre i nabavku naoružanja i uniformi, važno je da naša policija ima i adekvatan vozni park. Vozila će biti raspoređena u policijske uprave u RS-u”, rekla je novinarima Cvijanovićeva.

Ona je podsjetila da je MUP u posljednjih nekoliko godina nabavio 300 vozila.

“Vlada se još tada opredijelila da će kontinuirano ulagati u policijske resurse. Bez obzira što su mnogi pokušali da umanje značaj MUP-a RS, sve ankete su pokazale da naši građani imaju puno povjerenje u ovu instituciju”, istakla je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, Policija Republike Srpske je spremna da zaštiti ustavni poredak i bezbjednost njenih građana.

“Obaveza institucija jeste da im stvori adekvatne uslove za ovo. Najbolji način da se MUP oduži građanima jeste da radi svoj posao i da svi budemo na istom zadatku”, zaključila je Cvijanovićeva.

U Centru za obuku Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u Zalužanima kod Banjaluke danas je promovisano 100 novih policijskih vozila čija je vrijednost 5,7 miliona KM.

Vozila su nabavljena posredstvom operativnog lizinga.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad