U Srebrenici u potpunosti izgorio ugostiteljski objekt

Vijesti 29. okt 201917:15 > 17:17
Fena

Na jezeru Perućac (plaža Oštrika) sinoć je u potpunosti izgorio ugostiteljski objekt u vlasništvu Jasmira Beganovića. Uzrok požara još nije poznat, a uviđaj je u toku.

Beganović ističe da mu je restoran bio jedini izvor prihoda.

“S obzirom da objekt radi u toku ljetne sezone, privremeno sam bio zatvorio jer smo radili na preuređenju, da mogu ljudi dolaziti i zimi. Sve je izgorjelo. Ne znam šta i kako dalje”, kazao je Beganović.

Naglašava da je u proteklim godinama uložio velika sredstva u izgradnju, a da je sve nestalo u trenu.

“Strašno je vidjeti sve ovo. Pet godina sam ulagao, odvajao od svoje porodice da napravimo nešto, da imamo ponudu i za turiste. Sve je izgorjelo, mislim da je to neko namjerno zapalio. Iako ja nisam ni s kim u svađi, bilo kakvom sukobu. Policija je na terenu, doći će i stručnjaci, pa da se vidi tačan uzrok požara”, dodaje Beganović.

Policijski službenici su izašli na lice mjesta, ali još nije poznat tačan uzrok požara.

“Jutros oko 09.30 sati, Policijskoj stanici Srebrenica prijavljeno je da je u toku prethodne noći, na ugostiteljskom objektu u mjestu Prohići, općina Srebrenica, izbio požar. Po prijavi su postupili pripadnici PU Zvornik koji će izvršiti uviđaj na licu mjesta. Tačan uzrok požara i visina materijalne štete biće naknadno utvrđeni”, kazao je za Fenu portparol Policijske uprave Zvornik Miljan Bobar.

Iz Teritorijalne vatrogasne jedinice Srebrenica Feni su rekli da nisu imali poziv za gašenje požara na ovom objektu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad