Nakon sedam dana ugašen požar na Romaniji

Vijesti 31. okt 201910:57 > 11:00
Srna

Požar na Romaniji, koji je izbio prije sedam dana, ugašen je, rekao je Srni direktor Šumskog gazdinstva "Jahorina" sa Pala Ranko Ćeranić.

Ćeranić je rekao da je požar ugašen sinoć zahvaljujući kiši, te da su radnici ovog gazdinstva jutros bili na terenu i da je situacija veoma dobra.

“Požar iznad zemlje je ugašen, ali postoji mogućnost podzemnog požara, koji može veoma brzo da se prenese na druge dijelove i ponovo rasplamsa”, istakao je Ćeranić.

On je dodao da o uzrocima požara ne može govoriti i da će na teren uskoro izaći predstavnici Policijske uprave Istočno Sarajevo i izvršiti uviđaj.

U gašenju požara na Romaniji bili su angažovani helikopteri Helikopterskog servisa Republike Srpske, Oružanih snaga BiH, pripadnici Civilne zaštite Pale, Republičke civilne zaštite, Teritorijalne vatrogasne jedinice Istočno Sarajevo, šumskih gazdinstava “Jahorina” i “Romanija” sa Sokoca, te predstavnici lokalne samouprave i dobrovoljci.

Požar, koji je izbio u srijedu, 23. oktobra, na Romaniji iznad Majdana, na području opštine Pale, zahvatio je više od 10 hektara šume. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad