Stanivuković pozvao najbolju studenticu: Neka Amna dođe ovdje da radi

Vijesti 31. okt 201912:28 > 12:48
N1

Narodna skupština Republike Srpske nastavila je sjednicu razmatranjem Izvještaja o analizi i planu aktivnosti po pitanju traženja nestalih, istraživanju i procesuiranju ratnih zločina. Draško Stanivuković, poslanik PDP-a u NSRS, javio se u emisiju Newsroom na N1.

Na sjednici NSRS jučer čule su se uvrede – od riječi metuzalem, do glupača, pa i gay. A kakva je situacija danas, Stanivuković je rekao da je danas stanje mirnije, no da takve uvrede nisu bile samo juče, već i prošle sedmice prema poslanici Jeleni Trivić.

Kako ja gledam na te uvrede je ovako: da mi idemo argumentima. Zadnjih sedam dana desilo se da je zaposlen penzioner, jedna firma bliska Dodikovoj porodici je dobila tender, kupljen je avion, na putevima u RS su 19 puta skuplje putarine nego vani. I mi to iznesemo i oni kažu drogeraš, gay, da je neko budala… teško je i prepričavati neke riječi. Napad uvredom kad nemaju argument na ono što iznosimo. Mi sada tražimo odgovor od Etičkog odbora, kao i da se poslanici SNSD-a ograde, ali to se ništa nije desilo“, rekao nam je Stanivuković.

Kazao je i da slučaj zaposlenja 82-godišnjaka kao savjetnika u Vladi RS nije jedini te da takvih slučajeva postoji mnogo u svakom ministarstvu. “Mi smo tražili odgovor nadležnog odjeljenja ministarstva koje je kazalo da je to stranački ključ. Sami taj uvaženi penzioner je rekao da je mnogo radio na izborima i da mu je to po dogovoru pripalo. Ja sam kritikovao i unutar moje stranke slučaj koji se desio u opštini Kotor Varoš kada je u 32. godini završio srednju školu i postao savjetnik. Ta partokratija će ovako uništiti ovu zemlju. Trudim se da ispravljam takve stvari i unutar svojih redova“, rekao je te pozvao jutrošnju gošću Novog dana, najbolju studenticu Pravnog fakulteta u historiji Sarajeva Amnu Muhamedović, koja je gostujući na N1 kazala kako je u Bosni i Hercegovini do sada dobila samo jednu ponudu za posao, dok je u Njemačkoj za jedan dan dobila sedam.

“Neka Amna dođe ovdje da radi u ministarstvima, da gradimo ovu zemlju iz temelja i kako treba”, pozvao je Stanivuković Muhamedović, koja je završila studij sa prosjekom 10,00.

Pitali smo ga i da li ostaje kandidat za gradonačelnika Banjaluke.

Sada, prema svim istraživanjima javnog mnijenja, imam sve šanse da budem gradonačelnik. Moja svijest ide na opšte i kolektivno dobro. Ako neki kandidat do maja bude bolji od mene i građani budu željeli njega, ja ću stati iza tog čovjeka. Stvari se brzo mijenjaju. Danas ste omiljeni od naroda, sutra dođe neko novi. Nisam ja sujetan“, rekao je.

Na pitanje šta ako njegov protukandidat bude Davor Dragičević, kako su pisali neki mediji, Stanivuković je kazao: “Ja vjerujem da ćemo biti potpuno trezveni i mudri. Dragičević je rekao da je njegov negativni naboj splasnuo i u racionalnom razmišljanju imamo period do izbora da sjednemo, da porazgovaramo i vidimo. Svi mi nezadovoljni treba da napravimo sporazum između nas i da do maja, onome koga javno mnijenje bude htjelo, taj treba da bude kandidat“.

Komentarisao je i pitanje da li će ikada biti riješen slučaj Davida Dragičevića.

Da li će taj slučaj i svi drugi slučajevi biti riješeni, ja znam da hoće, ali ne sa ovim ljudima. Postoje slučajevima koji deceniju i više stoje u ladicama. Mi novi smo spremni da te ladice otvorimo. Za mene nema zabranjenih tema, ali od neke bitke mora da se krene, a ta bitka su lokalni izbori i grad Banjaluka“, istakao je poslanik PDP-a u NSRS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad