Kovačević: Najogoljeniji primjer političkog bezobrazluka

Vijesti 31. okt 201915:17 > 15:20
N1

"Najogoljeniji primjer političkog bezobrazluka je to što trenutno u interesu SDA radi predsjednik SDS-a Mirko Šarović, koji političku ucjenu SDA naziva neuspjehom i nesposobnošću SNSD-a i njegovog lidera Milorada Dodika", izjavio je Srni portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

“Zato se Šarović pita zašto je problem tehnički mandat Savjeta ministara, a nije problem tehnički mandat Vlade Federacije BiH /FBiH/. Time valjda želi da ishoduje to da on nije problem”, rekao je Kovačević.

On je dodao da je Šarović u pravu za tehnički mandat Vlade FBiH, ali zaboravlja da su članovi te vlade pobijedili na izborima i da se u njenom novom sazivu neće ništa značajno promjeniti.

“Iste partije će ostati članovi Vlade FBiH za razliku od tehničkog mandata Savjeta ministara u kojem Republiku Srpsku predstavljaju gubitnici izbora i oni koji nemaju legitimitet građana”, naglasio je Kovačević.

Prema njegovim riječima, licemjerno je to što Šarović kaže da želi da odblokira rad Parlamentarne skupštine BiH navodeći da je to u interesu građana.

“Interes građana ispoljen na najdirektniji način na demokratskim izborima jeste da on /Šarović/ ne bude u Savjetu ministara, a vidimo da bi se on prije odrekao svega nego te nezaslužene fotelje”, rekao je Kovačević.

Portparol SNSD-a je podsjetio da je prvi posao parlamenta u svim demokratskim društvima da se izabere izvršna vlast u skladu sa voljom naroda koju taj parlament odražava, ističući da je poznato da SNSD tu ne pravi bilo kakav problem.

Kovačević je ocijenio da metafore političkih lidera sa likovima iz basni, koje je Šarović nevješto upotrijebio, govore samo o njegovom ličnom nivou.

“Možda je vrijeme da se povuče i odmori pa da konačno stigne i do drugih priča za djecu. Mi smo, a i svi građani Srpske, njegove priče za djecu davno čuli, a građani su ih na izborima i jasno ocijenili”, poručio je Kovačević.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad