Alma Kratina, Faruk Hadžić, Borka Rudić i Vahida Đedović u Novom danu

Vijesti 31. okt 201916:22 > 16:23
N1

Zašto se odlučivanje o Zakonima o doprinosima i porezu na dohodak odgađa u Parlamentu Federacije BiH? O dvodnevnoj sjednici ovog doma, i aktuelnim političkim temama u Novom danu govori Alma Kratina, poslanik Demokratske fronte u ovom domu.

Međunarodni monetarni fond dodatno je snizio procjene ekonomskog rasta Bosne i Hercegovine na 2,8 odsto. Kakva je ekonomska slika zemlje, koliko su ove prognoze realne – to su teme o kojima ćemo razgovarati sa ekonomskim analitičarem, Farukom Hadžićem.

O sve češćim prijetnjama novinarima i medijskim radnicima u BiH, sankcionisanju, i tome kako se i ko bori za prava i slobodu medija razgovaramo sa Borkom Rudić, generalnom sekretarkom udruženja BH novinari. Govorimo i o izložbi „Mi smo novinarkE“.

Aktuelne događaje, društveno-političku svakodnevicu koz pisanje dneevne štampe komentarišemo sa kolegom Vedranom Drljevićem – ureednikom novih medija BHRT-a.

Veze su najsavremenija tema o kojoj danas vole razgovarati i mladi i stari, a ovo je, čini se, jedina društvena igra koju vrijedi igrati, uprkos rizicima koje ona donosi.” Ovo je dio iz najave nove knjige psihoterapeuta Vahide Đedović – ”Kako (pro)voditi ljubav”, koja će biti promovisana ovog mjeseca. O knjizi, ljubavi i životu, Vahida Đedović govori za Novi dan.

Sarajevo je domaćin svjetskog prvenstva u latino plesovima u u organizaciji Saveza modernih plesova u BiH i Plesne akademije Romantik. Prvenstvo se održava u okviru Sarajevo Dance Frendship festivala, a okuplja profesionalne plesače iz cijelog svijeta. O prvenstvu govorimo i u Novom danu – sa Mineom Brekalo, iz plesne akademije ”Romantik ‘89”.

U Pozorištu mladih Sarajevo u nedjelju će premijerno biti izvedena predstava “Ljepotica i zvijer” u režiji Adisa Bakrača. Glavni glumci – Mak Čengić i Darja Badnjević alijas Ljepotica i Zvijer – u studiju Novog dana.

Budite uz Novi dan – sa vama smo od 7 do 10 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad