Masovna tučnjava u Sarajevu, ima povrijeđenih osoba

Vijesti 01. nov 201910:40 > 10:44
N1

Nekoliko osoba povrijeđeno je u masovnoj tučnjavi koja se jučer dogodila u Sarajevu, potvrđeno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

VEZANE VIJESTI

Dogodilo se to u 13,20 sati u ulici Butmirska cesta, općina Ilidža. Tom prilikom je S.M., rođen 1960. godine, nastanjen u Sarajevu, zadobio teške tjelesne povrede, dok je A.K., rođen 1984.godine, nastanjen u Sarajevu, lakše povrijeđen.

Njima je ljekarska pomoć ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, nakon čega su otpušteni na kućno liječenje. O događaju je obaviješten tužilac kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je naložio da se S.M. ispta na okolnosti počinjenog krivičnog djela iz člana 362. KZ F Bih, a A.K. na okolnosti počinjenog krivičnog djela iz člana 172. KZ F BiH (Teška tjelesna ozljeda)’‘, saopćeno je iz policije.

Uviđaj na mjestu događaja su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Nastavlja se rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenih krivičnih djela.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad