Pomozimo malenoj Heleni Gavran

Vijesti 01. nov 201912:00 > 12:07
N1

Na inicijativu Opštinske organizacije Crvenog krsta u Foči otvoren je humanitarni broj u M:telu preko kojeg će se sakupljati novčana sredstva za liječenje Helene Gavran, teško oboljele četvorogodišnje djevojčice porijeklom iz Foče.

Broj 1416 aktivan je od danas do 30. novembra, a jednim pozivom daruje se jedna konvertibilna marka.

Naime, Heleni Gavran je nakon zdravstvenih problema, dijagnostifikovan hidrocefalus i tumor na malom mozgu. Helena je operisana dva puta a patohistološkli nalaz je pokazao da je tumor maligni (meduloblastom IV gradus) i zato joj je hitno potrebna pomoć za dalje liječenje u Francuskoj. Za liječenje na klinici „Gustav Rosi“ u Parizu Heleni je neophodno 545.509,40 eura. Helena je počela liječenje u Francuskoj a ukupan iznos treba da se uplati do kraja novembra. Kako porodica nije u mogućnosti da sama obezbijedi novac, obratila se svim humanim ljudima da im pomognu.

N1

U Foči, ali i brojnim gradovima Bosne i Hercegovine i Srbije, već 40 dana traje humanitarna akcija u kojoj se prikupljaju sredstva za Helenino liječenje. U svrhu prikupljanja sredstava za liječenje Helene, za prostor Republike Srpske i Bosne i Hercegovine koristi se žiro račun Heleninog djeda Ranka Gavrana, otvoren u Novoj banci. Broj žiro računa: 555-8000016726783.

Porodica Gavran izrazila je zahvalnost Crvenom krstu u Foči kao i svim humanim ljudima koji doniraju novac za liječenje teško oboljele četvorogodišnje djevojčice.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad