Bosić, Pecikoza, Purivatra i Džubur gosti Dana uživo

Vijesti 01. nov 201912:15 > 12:17
N1

Budite sa nama i danas u Danu uživo od 16 sati. Pratimo društveno političke aktuelnosti u zemlji i svijetu, sa nama brojni gosti u studiju.

O aktuelnoj političkoj situaciji, zastoju u procesu formiranja vlasti, potencijalnim novim većinama razgovaramo sa Mladenom Bosićem, delegatom u Domu naroda Parlamenta BiH.

Federalni parlamentarac Ahmed Džubur u Danu uživo odgovara na prozivke gradonačeknika Mostara Ljube Bešlića u vezi odlaganja otpada na deponiji Uborak.

Što je donijela Skupština Asocijacije kompozitora-muzičkih stvaratelja -AMUS , kako odgovara na pojedine optužbe o radu, ima li nade za AMUS, pitamo Fahrudina Pecikozu, člana Upravnog odbora ove kolektivne organizacije za zaštitu autorskih muzičkih prava na području Bosne i Hercegovine.

Na ovogodišnjem 25. Sarajevo film festivalu publika je izabrala 5 filmova, koji idu na turneju po bh. gradovima. Osim toga, Sarajevo je dobilo status grada filma UNESCO-a. Šta ovo priznanje znači za Sarajevo, te kako idu pripreme za 26. izdanje SFF, koji će se naredne godine održati od 14. do 21. augusta, za N1 je govori direktor Festivala Mirsad Purivatra.

Društveno političke aktuelnosti komentiramo sa novinarkom Senkom Kurt.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad