Vildana Bešlija i Samir Avdić u Novom danu

Vijesti 01. nov 201915:02 > 15:08
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Inicijativu da budući park u Kampusu Univerziteta u Sarajevu nosi ime Gorana Čengića, čovjeka koji je ubijen 1992. godine pri pokušaju spašavanja komšije Bošnjaka na Grbavici, uputila je u Skupštini KS Vildana Bešlija, poslanica Naše stranke. Ona će biti naša gošća i govoriti o životu, suživotu, i drugim aktuelnim društveno političkim pitanjima.

O tome šta danas podrazumijeva definicija ljevičara u BiH, o razlozima zbog kojih je suviše srdačno pružio desnu ruku građanima i otvoreno ih pozvao da mu se lično obrate za svoje probleme, za Novi dan govori Samir Avdić, kustos Zemaljskog muzeja BiH, ljevičar, potpredsjednik Kantonalnog odbora SDP-a.

Bosna International Forum: “Odliv mozgova” vraća se kući, uspostavljen je Servis za dijasporu. O prvom Festu znanja i uspjeha na kom će učestvovati neki od najuspješnijih bosanskohercegovačkih stručnjaka u svijetu, o uspješnim ljudima sa bh. korijenima u inostranstvu, za Novi dan govori Hasib Hadžić.

Cilj kampanje “Čitajmo zajedno”, bio je podstaći kulturu čitanja i unaprijediti oblast izdavaštva. Dejan Kerleta iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva RS, naš je gost u rubrici “Press”.

Festival bajke za djecu i odrasle ove godine okuplja pripovjedače iz Kanade, Hrvatske i Srbije, te zemlje-domaćina Bosne i Hercegovine. Šta ljubitelji bajkovitih sadržaja mogu očekivati do 15. novembra u Sarajevu, saznajte pred kraj “Novog dana”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad