Dodik: Šulić novi potpredsjednik Narodne skupštine, pitanje za Šarovića

Vijesti 02. nov 201910:15 > 10:19
N1

Član Predsjedništva BiH iz RS-a Milorad Dodik rekao je da će posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske o deklaraciji SDA biti održana 11. novembra.

Dodik je najavio i da će za potpredsjednika Narodne skupštine biti imenovan Denis Šulić iz SNSD-a, te da to nema nikakve veze sa SDA.

Dodik, koji je i lider SNSD-a, rekao je da ova stranka više neće pozivati na formiranje vlasti u BiH, te je poručio da o tome brinu oni koji misle da mogu da varaju.

“Mislim i na SDA i na SDS i PDP. SDA vara svoje birače da će sve biti dobro ako izguraju SNSD, ove druge partije iz Srpske varaju birače u Srpskoj, ubjeđujući ih da su četiri poslanička mjesta, koliko oni imaju, više od devet, koliko mi imamo. I da nije bitno jesu li izgubili ili dobili izbore”, izjavio je Dodik za “Euroblic”.

Na pitanje šta će učiniti ako Mirko Šarović skupi većinu u Sarajevu bez SNSD-a, Dodik je odgovorio da Šarović nije u poziciji da išta skuplja, jer taj posao je u ovako uređenoj BiH rezervisan za pobjednike.

On je dodao da je važnije pitanje, koje treba biti adresirano na Šarovića, šta će učiniti u slučaju da, kao gubitnik izbora, uđe u novi saziv Savjeta ministara, te da li to, između ostalog, znači da će mimo odluka Narodne skupštine o vojnoj neutralnosti podržati usvajanje i slanje ANP, što je uslov SDA i DF za konstituisanje Savjeta ministara.

Dodik je naveo da mu nije jasno kako blokira napredak kada u BiH nema dogovora, te smatra da će Amerikanci da ga označavaju kao nekoga ko to čini sve dok svoj interes budu stavljali iznad interesa srpskog naroda u BiH, pa i ukupne BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad