Čampara poručio Čengiću: Prestanite se verati po prozorima

Vijesti 03. nov 201910:49 > 10:52
N1

Potpredsjedavajući Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Aljoša Čampara reagirao je na istupe zastupnika u Federalnom parlamentu Irfana Čengića koji ga je pozvao da zakaže sjednicu Doma naroda.

Čampara ističe da Čengić nije pročitao Poslovnik o radu Doma naroda, jer da jeste ne bi pozivao njega kao potpredsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta Federacije da zakaže sjednicu Doma i da krene u izbor predsjednika i potpredsjednika Federacije.

Da je barem pročitao samo dio Poslovnika o radu Doma naroda, odnosno članove 87. i 88., bilo bi mu jasno da potpredsjedavajući ne zakazuje sjednicu Doma naroda, osim u jednom slučaju, a to je kada dvije trećine delegata jednog od klubova pismenim putem zatraže zakazivanje sjednice. Tada je Predsjedavajući dužan sazvati sjednicu Doma naroda u roku od 14 dana, a ukoliko to u predviđenom roku predsjedavajući Doma naroda ne ne uradi, tek je onda jedan od potpredsjedavajućih Doma naroda dužan, u roku od sedam dana, sazvati istu. Jednostavno pravilo, samo ga treba pročitati.

Zbog toga vam gospodine Čengiću želim dati jedan dobronamjeran savjet. Prestanite biti stranački megafon, prestanite se verati po prozorima i lijepiti poruke uvredljivog sadržaja, napustite konačno jeftine populističe trikove i počnite čitati i učiti. Nota bene, knjigu, (pardon, Poslovnik Doma naroda Parlamenta FBIH) u ruke”, saopćio je potpredsjedavajući Doma naroda Parlamenta FBiH Aljoša Čampara.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad