Hasan Muratović, Srđan Puhalo i Aleš Kurt u Novom danu

Vijesti 03. nov 201919:36 > 19:39
N1

Članovi Savjeta Vijeća za nauku i obrazovanje VKBI uputili su Skupštini Kantona Sarajevo stavove i prijedloge, kao prijedlog mjera za poboljšanje visokog obrazovanja u BiH. Hasan Muratović - predsjednik Savjeta danas je naš gost, govorimo i o obrazovanju, ali i politici, obzirom na funkcije koje je gospodin Muratović obnašao u BiH.

U Sarajevskom ratnom teatru u toku su pripreme i probe za predstavu “Bullying Collection” režisera Aleša Kurta. Predstavom se želi ukazati na vršnjačko nasilje kao problem u društvu koje dovodi do ubistava ili samoubistava. Aleš Kurt danas je gost Novog dana.

O ljudskim pravima novinara u BiH, ali i onome što je aktuelno u našoj zemlji kroz naslove naslovnica dnevnih novina, danas razgovaramo sa psihologom Srđanom Puhalom uživo iz Banjaluke.

U Novom danu danas govorimo o projektu “Lijekovi sa isteklim rokom trajanja – tihe štetočine” koji za cilj ima podizanje svijesti građana o mjerama i postupcima koje trebaju vršiti kada u domaćinstvu imaju lijek isteklog roka trajanja i upoznavanje sa posljedicama kojima to može rezultirati kako po zdravlju čovjeka, tako i po okolinu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad