Ogorčeni borac prekinuo svečanost: Moja djeca su u Njemačkoj, a vaša?

Vijesti 04. nov 201911:51 > 12:18
HDZ BiH

Godišnjica oslobođenja Kupresa i 13. godišnjica dana Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata HRHB obilježena je jučer na Kupresu, a obraćanje generala Stanke Sopte prekinuo je jedan od boraca.

 ”Moja djeca su u Njemačkoj, a djeca od Borjane i Čovića, a moja djeca gdje su? Ranjen sam…”, rekao je između ostalog ogorčeni borac obraćajući se generalu Sopti.

Dio okupljenih zvanica ispratio je branitelja aplauzom.

General je, potom, rekao da ”takva priča nije za ovog skupa”.

Kako je sve to izgledalo pogledajte u nastavku.

Braniteljski portal

Kako je saopćeno iz HDZ-a jučer nakon događaja, svečanost su organizirali Udruge proistekle iz Domovinskog rata općine Kupres, Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata HR HB i Općina Kupres, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora (HNS).

Program obilježavanja započeo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred masovne grobnice Ogledala te ispred spomen obilježja Suho Polje, Kupreško polje, vukovarskim braniteljima i ispred crkve Svete obitelji u Kupresu.

Potom je u crkvi Svete obitelji slavljena sveta misa koju je, uz koncelebraciju više svećenika, među kojima je bio župnik vlč. Tomislav Mlakić, predvodio mons. Tomo Vukšić, vojni biskup ordinarij u Bosni i Hercegovini.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad