Nastavljena sjednica Nezavisnog odbora o izboru direktora SIPA-e

Vijesti 04. nov 201917:18 > 17:20
N1

Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine BiH nastavio je danas u Sarajevu sjednicu na kojoj bi trebalo da bude utvrđena rang-lista kandidata koji su se prijavili na konkurs za izbor novog direktora Agencije za istrage i zaštitu /SIPA/ BiH.

Zamjenik predsjedavajućeg ovog odbora Enes Obralija rekao je ranije da očekuje dolazak svih članova na sjednicu i završetak procedure.

Na pitanje da li su članovima ovog odbora dostavljene nephodne činjenice u postupku izbora novog direktora SIPA-e, koje su zatražili, a za šta je rok bio 1. novembar, Obralija je rekao da je nešto od toga stiglo.

Sjednica Nezavisnog odbora prekinuta je 21. oktobra, jer je bilo neophodno utvrditi dodatne činjenice u postupku izbora novog direktora SIPA-e. 

Na sjednici Nezavisnog odbora obavljen je razgovor sa svim kandidatima koji su se prijavili na konkurs za izbor novog direktora SIPA-e, aktuelnim direktorom Pericom Stanićem, direktorom Policije Republike Srpske Darkom Ćulumom, bivšim direktorom SIPA-e Goranom Zupcem, te policijskim službenikom iz Trebinja Žarkom Laketom.

Obralija je tada rekao da je donesen zaključak da se za sva četiri kandidata provjeri da li neko od njih ispunjava uslove za penziju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad