Općina Trnovo: Pozivamo MUP KS da hitno istraže navode Magode

Vijesti 05. nov 201908:54 > 09:03
N1/Arhiv

Općina Trnovo izražava zabrinutost povodom informacija direktora KJP ZOI '84 Kenana Magode da su se na Bjelašnici, kako je saopćeno, počele dešavati sabotaže koje nanose štetu tom preduzeću te ugrožavaju pripreme zimske sezone na olimpijskim planinama.

Općina Trnovo izražava zabrinutost povodom informacija direktora KJP ZOI ‘84 Kenana Magode da su se na Bjelašnici, kako je saopćeno, počele dešavati sabotaže koje nanose štetu tom preduzeću te ugrožavaju pripreme zimske sezone na olimpijskim planinama.

U izjavi koja je prenesena Centru za promociju olimpijskih planina u Općini Trnovo se, također, navodi:

“Apeliramo na policijske organe Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo da hitno istraže navedeni slučaj te javnosti saopće sve relevantne informacije u vezi s istim.”

VEZANE VIJESTI

Također, Općina Trnovo je pozvala Vladu Kantona Sarajevo da dodatnim angažmanom omogući uspješan dovršetak priprema za predstojeću zimsku sezonu na Bjelašnici i Igmanu i da se pravovremenim djelovanjem spriječi bilo kakva mogućnost štete tokom zimske sezone kako za Kanton Sarajevo, tako i za Općinu Trnovo.

Općina Trnovo stoji na raspolaganju KJP ZOI ‘84 i Vladi Kantona Sarajevo kako bi se djelovanjem i odgovornim pristupom pripremama, postigao maksimalan rezultat u zimskoj sezoni i to u najboljem interesu šire zajednice, saopćeno je iz Općine Trnovo.

Inače, na području Trnova u ovoj godini se radi na više od deset projekata ukupne vrijednosti tri miliona KM.

Iz Općine Trnovo su potvrdili da privode kraju aktivnosti koje su planirali za ovu godinu te da će u dobroj saradnji s višim nivoima vlasti uspjeti realizirati sve planirane aktivnosti.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad