Komšić: Učiniti napore kako bi imovina povratnika u Kozarcu ostala neoštećena

Vijesti 05. nov 201912:06 > 12:08
N1

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pozvao je danas potpredsjednika RS-a Ramiza Salkića i člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz entiteta Republika Srpska Milorada Dodika, da učine zajedničke napore kako bi imovina povratnika u Kozarcu kod Prijedora ostala neoštećena, budući da predviđna trasa autoputa prelazi preko povratničke imovine u Kozarcu.

“Imajući u vidu da se tako postupilo u u slučaju imovine povratnika kod Modriče, smatram da bi se shodno tome moralo identično postupiti kada je riječ i o imovini povratnika u Kozarac”, naveo je Komšić.

Pozdravlja odluku da se trasa autoputa Banja Luka – Bijeljina izmjesti u dijelu trase koja prolazi kroz nekoliko povratničkih naselja u Modriči, kako ne bi došlo do rušenja kuća povratnika.

“Prema tome, očekujem da član Predsjedništva iz entiteta RS Milorad Dodik, na isti način postupiti u slučaju trase autoputa Banja Luka – Prijedor koja prolazi kroz bošnjačko povratničko naselje jer se predviđenom trasom ovo povratničko naselje se presijeca dva puta i predviđeno je rušenje više privatnih stambenih objekata povratnika”, poručio je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad