Amra Babić, Amra Džeko, Mirza Hadžiabdić i Mirjana Gavrić u Novom danu

Vijesti 05. nov 201913:56 > 15:18
N1

I sutra smo sa vama od 7 do 10 sati.

O sigurnosnoj situaciji u KS Sarajevo, sve češćim ubistvima, imaju li razloga za strah građana, razgovaramo sa Mirzom Hadžiabdićem, portparolom MUP-a KS .

Javnost je zgrožena sve češćim izvještajima o ubistvima žena koja su u ranijem periodu bila sporadična i rjeđa. Da li je povećano nasilje nad ženama u BiH? Koliko anksioznost i beznađe doprinose nasilju? Zašto smo sve nasilnije društvo? Da li bi se nasilje smanjilo s rigoroznijim kaznama za počinioce krivičnih djela? Teme su o kojima razgovaramo s gošćom Novog dana psihologicom Mirjanom Gavrić.

O poziciji načelnice Visokog, o napuštanju SDA, pritiscima, posjeti Strasbourgu i potpisanom sporazumu sa 6 načelnica o međusobnoj saradnji, za Novi dan govori Amra Babić, naačelnica Visokog .

Nakon prvog Art Marketa održanog u junu, online platforma Orea Bazaar najavljuje drugo izdanje najvećeg okupljanja domaćih kreativaca koji su svoju strast i hobi pretvorili u uspješne male biznise. Ovog jutra za Novi dan govori Amra Džeko uosnivačica Orea Bazara.

Docentica Muzičke akademije i Akademije scenskih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu Amila Ramović dobitnica je prestižnog priznanja Honorary Fellow of the Plymouth College of Art. Ovo priznanje tradicionalno se dodjeljuje za doprinos razvoju savremene umjetnosti i obrazovanja u umjetnosti. Amila je gošća Novog dana.

Dobro jutro poželjet će vam Alma Dautbegović-Voloder.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad