Novi zločin u glavnom gradu šokirao građane: Koji je najčešći motiv ubica

Vijesti 05. nov 201918:44 > 19:38
N1

U sarajevskoj općini Novi Grad rano jutros pucnjava. Ubijena je žena, druga je ranjena od zalutalog metka, a osumnjičeni muškarac bježeći od policije počinio je samoubistvo. Ovo je još jedan u nizu tragičnih slučajeva, koji su sve češći u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Danas je ubijena tridesetdevetogodišnja S.T. Nekoliko metara dalje, ranjena je Senada Muhić. Sve se dešavalo u ulici Aleje Bosne Srebrene, kod rasadnika sarajevskog Javnog kantonalnog komunalnog preduzeća Park. Potom je ubica napustio mjesto, a policijski službenici su zahvaljujući identifikaciji vozila i policijskim izvorima krenuli u potragu za Nedžadom Čauševićem.

Za to vrijeme u ulici tragedije je izvršen uviđaj, saobraćaj je satima bio blokiran.

Odmah su na lice mjesta izašli policijski službenici uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, kao i ekipa zavoda za hitnu medicinsku pomoć, čiji ljekar je odmah konstatovao smrt jedne osobe, a druga osoba je hitno prevezena radi ukazivanja druge ljekarske pomoći“, kazao je Mirza Hadžiabdić, portparol MUP-a KS.

Nakon toga se ubica uputio putem prema Bjelašnici i zadržao se u mjestu Gušča brdo u općini Istočna Ilidža.

Zbog uviđaja se do kuće nije moglo. A Čaušević se nije zadržao u ovom mjestu. Bježeći od policije uputio se ka mjestu Krupac u Istočnoj Ilidži. Tamo je policija locirala njegov auto, a potom i samog Nedžada Čauševića.

Nakon što je isti primijetio policijske službenike MUP-a Kantona Sarajevo i policijske službenike policijske uprave Istočno Sarajevo, iz vatrenog oružja je pucao prema policijskim službenicima i tom prilikom niko nije povrijeđen, a potom je uočivši veći broj policijskih službenika u svojoj blizini, izvršio samoubistvo aktivirajući ručnu bombu“, kazao je Hadžiabdić.

Čim je i dijelom završen ovaj policijski slučaj. Povrijeđena Senada Muhić je uposlenica sarajevskog Parka.

“Zbog pucnjave koja se desila u ulici koja prolazi pored naših radnih prostora, zalutali metak ranio je jednu našu uposlenicu, s obzirom da je to bio period između sedam i pola osam, naši radnici u tom periodu se bukvalo pripremaju za novi radi dan, tako je trebalo biti i jutros, no naša radnica je, eto, igrom slučaja ranjena”, ističe Aldijana Hamza, PR KJKP Sarajevo.

I van je životne opasnosti. Prema navodima pojedinih medija, neslužbeno, ubica i žrtva su bili u ljubavnoj vezi, a motiv ubistva je ljubomora. Ljubomora je bila motiv ubistva i Irme Forić na Dobrinji u septembru. U oktobru je, navodno zbog ljubavih nesuglanica, u naselju Stup ubijena i Sumeja Dedović. A sad je već izvjesno da je i novembar, zbog istog motiva donio još jednu žrtvu u glavnom bh. gradu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad