Abdulah Skaka i Irfan Čengić u Danu uživo

Vijesti 06. nov 201912:06 > 12:21
N1

U današnjem Danu uživo pratimo posjetu švedskih prestolonasljednika Bosni i Hercegovini.

U obilasku grada Sarajeva sa švedskom princezom Victoriom i princom Danielom bio je i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka. O utiscima, aktuelnim projektima Grada Sarajeva, statusu UNESCO grada filma, zimskoj turističkoj sezoni, gradonačelnik govori za Dan uživo.

Irfan Čengić, zastupnik SDP-a u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije odgovorio je dopredsjedavajućem Doma naroda Aljoši Čampari da oni i SDA imaju mogućnost sazvati sjednicu, ali da je pitanje zašto to ne čine. Čampara mu je poručio da čita Poslovnik. O ovoj temi, ali i odnosima unutar partije, te stanju u Vladi Kantona Sarajevo u današnjoj emisiji razgovaramo sa Irfanom Čengićem.

Nakon jučerašnjeg ubistva, ranjavanja u sarajevu, a potom i samoubistva, sa nama u studiju je i ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica.

O izvještaju viskog predstavnika Valentina Inzka pred Vijećem UN-a o Bosni i Hercegovini, SNSD-ovom zahtjevu za posebnu sjednicu NSRS o kojoj bi se raspravljalo o neustavnoj transformaciji dejtonske strukture, zastoju u procesu formiranja vlasti, sutrašnjem sastanku HDZ i SDA razgovaramo sa prof.dr. Ladom Sadiković sa Fakulteteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije UNSA.

Zimska sezona na Jahorini počeće 7. decembra kada će svečano biti otvorena još jedna turistička atrakcija – Gondola „Javor Partizan“. O sezoni, novitetima, nastupima velikih muzičkih zvijezda, ali i činjenici da olimpijska planina Bjelašnica ne uspijeva postići rezultate poput Jahorine, razgovaramo sa direktorom Olimpijskog centra Dejanom Ljevnaićem.

U sportskim minutama pratimo razvoj situacije sa FK “Čelik, kao i utakmice grupne faze Lige prvaka u kojoj večeras dvije ekipe iz regiona, Dinamo i Crvena Zvezda, dočekuju Shakhtar odnosno Tottenham. Uživo smo u Zenici, Zagrebu i Beogradu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad