Denis Čarkadžić, Anto Domazet i Edin Zubčević u Novom danu

Vijesti 06. nov 201913:57 > 14:00
N1

U Novom danu sutra ujutro gledajte.

Delegacije Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine i Stranke demokratske akcije sastaće se u Mostaru, predvođene liderima stranaka, Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem. O nedolasku Milorada Dodika i predstavnika SNSD-a, očekivanjima od sastanka i političkim temama za Novi dan govori politolog Denis Čarkadžić, član ”Zašto ne” i istraživač portala ”istinomjer.ba”.

Sud BiH 8. novembra izreći će drugostepenu presudu Jerku Ivankoviću Lijanoviću i još osam osoba koje se terete za organizovani kriminal, pranje novca i utaju poreza. Denis Džidić, urednik u redakciji BIRN BiH govori za Novi dan o svim pojedinostima ovog slučaja.

Fakultet političkih nauka u saradnji sa Ambasadom Mađarske u Bosni i Hercegovini organizuje panel diskusiju pod nazivom ”70 godina NATO Alijanse – Iskustva Mađarske i Crne Gore.” Gosti Novog dana tim povodom su profesor na ovom fakultetu Mirza Smajić i ambasador Mađarske u BiH, Kristian Poša.

Naša tema su i migracije – ne kroz prizmu migranata i izbjeglica u našoj zemlji, već odlazaka iz BiH. Zašto ljudi odlaze, kakva je njihova emotivna veza sa domovinom, kada jednom postanu dijaspora? O pozitivnim primjerima i praksama, govori profesor sa Ekonomskom fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Anto Domazet.

Dokumentarni film ”The Game changer” okupio je zavidnu holivudsku i sportsku ekipu, a u fokus stavlja veganski način života i sport. Kakva je veganska ishrana, kome je namijenjena i radi li se samo o još jednom trendu? To su teme o kojima razgovaramo sa nutricionistom Amelom Ivković O'Reilly.

Sutra počinje 23. izdanje međunarodnog Jazz Festa Sarajevo, najstarijeg muzičkog festivala u našoj zemlji. Za Novi dan, pred početak festivala govori direktor, Edin Zubčević.

Donosimo vam i razgovor sa Dinom Šabanovićem, mladim glumcem, koji promoviše i svoj rediteljski prvijenac, film “Nada”. Dino za Novi dan govori i o uspješnoj karijeri modela u Italiji.

Počnite svoj dan uz Novi dan – sa vama smo od 7 do 10 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad