Emil Karamatić, Osman Topčagić i Ivan Begić u Danu uživo

Vijesti 07. nov 201912:19 > 12:23
N1

U Danu uživo danas gledajte:

U Danu uživo na N1 donosimo reakcije na sastanak delegacija HDZ-a i SDA, predvođenih Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem, održan danas u Mostaru. Ima li pomaka nakon ovog susreta, kada se može očekivati formiranje vlasti na federalnom nivou – izvještava Tina Jelin Dizdar.

O današnjem sastanku delegacija HDZ-a i SNSD-a u Mostaru, Izbornom zakonu, presudi Evropskog suda u Strazburu protiv BiH, masovnom odlasku stanovništva iz zemlje, slobodi medija – razgovaramo sa novinarom i pjesnikom Emilom Karamatićem iz Čapljine.

Sa Osmanom Topčagićem, predsjednikom Panevropske unije BiH, govorimo o današnjem okruglom stolu u Sarajevu, evropskom putu BiH, izazovima Evropske unije, ali i udaljavanju Zapadnog Balkana od evropskih integracija.

On je skinuo natpis „Svjetlo na kraju tunela“ na autoputu „9. Januar“. Šta ga je podstaklo na to, kakve komentare i reakcije je izazvao, koliko krivičnih prijava i kazni je skupio do sada – odgovara predsjednik mladih PDP-a Banjaluka Ivan Begić.

Azra Dedić iz Bihaća, djevojka s Daunovim sindromom, evropska je prvakinja u džudou. Nakon trijumfa u Kelnu, želja joj je bila da upozna pop-pjevačicu Mariju Šerifović. Danas joj se ta želja ostvarila, a priču o tome donosi Nerma Turić.

Šesti Dječiji sajam u Sarajevu, koji se održava pod sloganom „Čuvajmo prirodu, rastimo zajedno“ – najavljuje Maja Kojundžić Graholski. Govorićemo o ekologiji, reciklaži, očuvanju planete zemlje.

Lana Kostić Lakiko je Sarajka nastanjena u Švajcarskoj, čelistkinja, kompozitorka i pjevačica koja nastupa na ovogodišnjem Džez festu u Sarajevu. Biće naša gošća pred kraj Dana uživo i otkriti šta to sprema za debi nastup u rodnom gradu.

U Danu uživo sa vama ovog četvrtka Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad