Slaven Raguž i Tanja Đaković gosti Novog dana

Vijesti 07. nov 201913:56 > 14:00
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Kakve su reakcije nakon sastanka delegacija HDZ BiH i SDA u Mostaru, šta će tom gradu donijeti presuda suda u Strazburu, za Novi dan komentariše Slaven Raguž, čelnik Hrvatske republikanske stranke;

O problemima Zapadnog Balkana, migrantskoj krizi, strankama sa nacionalnim predznakom u BiH, protestima zbog Nobelove nagrade Handkeu, 30. godišnjici pada Berlinskog zida… kroz vizuru njemačkih medija i političara, za Novi dan govori Mehmed Smajić, novinar agencije DW, uživo iz Bona.

Koliko Republika Srpska ulaže u umjetnost, šta je prvi korak ka uređenju i uspostavljanju sistema u oblasti kulture, o tome će sa našom Snežanom Mitrović razgovarati Tanja Đaković, pomoćnik ministra za kulturu Republike Srpske.

O društveno odgovornom korišćenju društvenih mreža, humanitarnom radu, ali i najaktuelnijim temama sa naslovnih strana novina, u rubrici Press razgovaramo sa Edinom Čović, novinarkom portala Karike.

Ovo je doba godine kada se najčešće javljaju crijevne viroze. Upravo proteklih dana se pojavio stomačni virus kojim su zahvaćeni i odrasli, ali najviše djeca kao najosjetljivija kategorija. O simptomima, prevenciji i liječenju, sa Ivanom Crnogorac razgovaraće pedijatar, dr. Amra Junuzović-Kaljić.

Ko su bile predstavnice muzičkog života austrougarskog Sarajeva? O knjizi “Ženski identiteti u muzičkom životu austrougarskog Sarajeva”, govoriće njena autorka Lana Paćuka.

Na koji način su studenti sarajevske Likovne akademije odlučili popraviti most “Festina Lente”? Kako ih je inspirisala pasivnost nadležnih i nezainteresovanost za jedan od 50 najljepših mostova na svijetu? Haris Adžem i Stela Dujmušić, biće gosti Novog dana.

Muzička gošća će biti Mima Zukan, pop pjevačica. Predstaviće prvi spot i singl “7 Boulevards of Love” za koji potpisuje muziku i tekst.

Budite uz Novi dan od 7 do 10 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad