Mirsad Buzar i Nermin Šabić u Novom danu

Vijesti 08. nov 201913:56 > 10. nov 2019 21:32
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Sutra u Banjaluci sedma posebna sjednica NSRS, raspravljaće se o Informaciji o neustavnoj transformaciji dejtonske strukture BiH i uticaju na položaj i prava RS, zakazivanje posebne sjednice sa predloženom tačkom dnevnog reda zatražila je potpisima jedna trećina narodnih poslanika iz klubova SNSD, DNS, Socijalistička partija, DEMOS, Ujedinjena Srpska, NDP i dva nezavisna poslanika. Uživo ćemo u Banjaluci.

Migranti koji u 99 posto slučajeva ne posjeduju lične dokumente slobodno se kreću kroz BiH. Da li ih je moguće procesuirati i kazniti za ilegalni prelazak? Da li je diskriminirajuće da je moguće kazniti državljanina Srbije ili Albanije pa i BiH, ali ne i Bangladeša ili Maroka. Gost Novog dana Mirsad Buzar, zamjenik direktora Službe za poslove sa strancima BiH.

Gdje je BiH danas kada se govori o suočavanju sa prošlošću? U Novom danu sutra govorimo o poruci Vijeću sigurnosti UN koju su uputili predstavnici iz TRIAL-a u Bosni i Hercegovini, a koja govori o pomirenju u našoj zemlji – Ne dopustite da mržnja bude jača, ne sažaljevajte nas.

Nermin Šabić, šef stručnog štaba NK Tošk Tešanj i bivši fudbalski reprezentativac BiH, sutra je zadužen za sportski komentar. Govorimo o Premijer ligi BiH, reprezentacijama BiH u fudbalu, košarci, rukometu, podršci sportistima u BiH, zakonu o sportu na koji se dugo čeka.

Sutra govorimo o humanitarnoj aukciji u okviru projekta “Ključ sreće – Humanost kroz objektiv” kroz koji se kupovinom fotografija direktno podržava rad SOS Dječijih sela u BiH. Ovim projektom se i poslovna zajednica podsjeća na odgovornost prema društvenoj.

Amina Bijelonja, novinarka Glasa Amerike, sutra je naša gošća u rubrici PRESS. Dobitnica je i nagrade UN Women BiH za profesionalno i objektivno izvještavanje o statusu žena u BIH i za njihovo promicanje i usavršavanje u medijima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad