Sarajevska policija uhapsila tri osobe

Vijesti 08. nov 201915:24 > 15:28
N1

Nastavljajući rad na rasvjetljavanju krivičnog djela razbojništva izvršenog dana 06.11.2019.godine u ulici Salke Lagumdžije, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici Odjeljenja za imovinske delikte - Sektora kriminalističke policije su jutros, pronašli i lišili slobode tri osobe.

Kako se navodi u policijskom izvještaju, uhapšeni su: A.B., rođen 1977.godine u Doboju, gdje je i nastanjen, boravi na području Kantona Sarajevo, E.H., rođen 1986.godine u Brčkom, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH, kao i lice M.P., rođena 1980.godine, nastanjena u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 346. KZ F BiH (Pomoć učinitelju nakon izvršenog krivičnog djela).

O pomenutom je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Izvršeno je više pretresa objekata na području Kantona Sarajevo s ciljem prikupljanja dokaza, te policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licima, kao i potragu za licem D.T., saopćeno je iz MUP-a KS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad