MUP KS o dešavanjima na Stupu: Jedna osoba preminula, izgorjela dva automobila

Vijesti 10. nov 201908:42 > 08:48
N1

Sarajevska policija oglasila se nakon požara koji je izbio rano jutros u sarajevkom naselju Stup, a u kojem je jedna osoba smrtno stradala.

“Jutros u 04.35 sati obaviješten je Operativni centar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo da je došlo do požara u garaži stambene zgrade u ulici Stupska broj 19, područje općina Ilidža, koji je, po prvim informacijama, zahvatio dva vozila parkirana u toj garaži i na istim je nastala materijalna šteta”, naveli su iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Na mjesto događaja odmah su izašli policijski službenici, kao i ekipe Profesionalne vatrogasne brigade i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo. 

“U neposrednoj blizini mjesta događaja zatečeno je jedno lice u besvjesnom stanju, te je ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS konstatovao smrt osobe. Sumnja se da je smrt nastupila usljed djelovanja dima. Još tri lica su prevezena na dalje ukazivanje ljekarske pomoći u UKC Sarajevo i van su životne opasnosti”, stoji u saopćenju.

N1

Uviđajem na mjestu događaja rukovodi dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a pored policijskih službenika uviđaju prisustvuje i vještak za protiv požarnu zaštitu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad