Arnaut, Mlinarević, Ademović i Huskić gosti Dana uživo

Vijesti 11. nov 201914:01 > 14:04
N1

Ne propustite prvo ovosedmično izdanje Dana uživo.

Pratimo posebnu sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS), zakazanu na zahtjev vladajuće većine u ovom bh. entitetu.

Na predloženom dnevnom redu je samo jedna tačka, Informacija o neustavnoj transformaciji dejtonske strukture BiH i uticaju na položaj i prava RS.

O ovoj temi, posljednjim izjavama francuskog predsjednika Macrona, “malom Šengenu”, bh. evropskom putu i danima koje brojimo dok vlasti na državnom nivou nema za N1 govori politički analitičar Adnan Huskić.

O blokadi državnog Parlamenta, posljednjim prijedlozima za deblokadu, hitnoj sjednici, enormnim platama za nerad, dejtonskoj strukturi danas razgovaramo sa Damirom Arnautom, državnim zastupnikom iz redova SBB-a.

O prijetnjama, linču, stigmatizaciji, borbi, peru, strahu, Bosni, Hercegovini, ženi, dojci sasvim otvoreno razgovaramo sa književnicom i kolumnisticom Martinom Mlinarević.

Nakon povorke ponosa aktivisti su poručili da je sljedeći korak borba za legalizaciju istospolnihh brakova. Iako su životne zajednice osoba istog spola u BiH realnost, zakon ne preproznaje prava i obaveze koje proizlaze iz ovih zajednica porodičnog života. Iako neki političari poručuju da nikad neće podići svoju ruku za ovvakve zakonske okvire, da li je legalizacija brakova u BiH koja se izjasnila za Evropu neminovnost? Kako senzibilizirati društvo. Sa kakvim problemima se suočavaju ljudi oko nas kojima su prava i obaveze uskraćene – pitamo advokata Nedima Ademovića, koji pred sudom zastupa dva slučaja ove tematike.

Društvene aktuelnosti komentiramo sa PR stručnjakinjom Ilarijom Bašić.

Dobar dan će vam poželjeti Emela Burdžović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad