Raos, Bukvić, Delipagić i Repovac Nikšić u Novom danu

Vijesti 11. nov 201914:15 > 14:17
N1

Klub poslanika SDS-a i PDP-a u Predstavničkom domu BiH podnio Denisu Zvizdiću Prijedlog izmjena i dopuna Poslovnika tog doma s ciljem formiranja parlamentarnih komisija bez kojih parlament BiH ne može da radi. Hoće li SDA promijeniti partnera i podržati inicijaticu za Novi dan i to je tema našeg ND!

Kako priču o etničkim, nacionalnim i vjerskim ugroženostima zamijeniti stvarnim problemima građana? Koga hrani svakodnevna retorika političkih elita? O bh. zbilji za Novi dan govori prof. Valida Repovac Nikšić – Fakultet političkih nauka.

Antimigrantske stranke i ksenofobija/ pravi radikalni populizam – koliko je Evropa zaista otvorena prema strancima, a koliko je u toj otvorenosti podvojena? Zna li Evropa šta uraditi sa migrantima? Docent na Fakultetu političkih nauka Sveučilišta u Zagrebu Višeslav Raos za Novi dan govori o migracijama, političkom stanju u svijetu, Evropi, BiH….

Dr. Samir Delibegović je prvi hirurg iz BiH koji je postao član ‘American College of Surgeons’. Prof. Delibegovića jedan je od začetnika moderne, minimalno invazivne hirurgije u BiH. Šta ovo priznanje znači njemu i koliko će olakšati prijem novih članova iz BiH u prestižna hirurška udruženja, dr. Delibegović govori u ND!

Osamdesetih godina bio je poznat kao jedan od osnivača poznate sarajevske grupe umjetnika „Zvono”. Kako je nastala ova grupa, ko je činio, kakvi su to bili dani kreativnih derneka, energije i umjetnosti u Sarajevu? U susret izložbi u Galeriji Collegium Artisticum za Novi dan govori Aleksandar Saša Bukvić – kipar i konceptualni umjetnik.

Govorimo I o tradicionalnom godišnjem okupljanju mladih aktivista Asocijacije XY- vršnjačkih edukatorica i edukatora u oblasti promocije zdravlja i zdravih stilova života. Na konferenciji će se družiti 60 mladih iz BiH. U okviru konferencije biće prikazan kratkometražni film simboličnog naziva „Srednjoškolac“ koji tematizira probleme i strahove sa kojima se susreću mladi u svom svakodnevnom životu. Amer Džekman – koordinator za mlade Asocijacije XY gost je ND!

Minela Jašar – Opardija je sa vama od 7h.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad