Nogometni savez FBiH: Podržavamo sve aktivnosti državnih organa

Vijesti 11. nov 201918:54 > 18:59
N/FSBiH

Nogometni savez Federacije BiH oglasio se u ponedjeljak popodne u vezi sa informacijama objavljenim u bh. medijima o istragama koje nadležne državne agencije BiH provode a odnose se na nogomet.

“NS FBiH podržava sve aktivnosti državnih organa BiH na provedbi zakona, a svakako i kada je u pitanju odvijanje nogometnih natjecanja na svim nivoima. Iako ne raspolaže potpunim informacijama, NS FBiH će nadležnim organima BiH pružiti svaku vrstu pomoći i saradnje u rasvjetljavanju svih mogućih nepravilnosti“, istakli su iz NS FBiH, te dodali:

“NS FBiH će poduzeti odgovarajuće mjere i radnje kako bi omogućio da se natjecanje u sezoni 2019/2020 nastavi i završi u sportsko-nogometnom ambijentu. Nakon upoznavanja sa konkretnim činjenicama, nadležni organi NS FBiH će pravovremeno donijeti relevantne odluke u skladu sa važećim propisima i informirati javnost.“

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Samca, Orašja i Novog Travnika, po naredbama Suda i Tužilaštva BiH proveli operativnu akciju kodnog naziva “Var”.

Prilikom realizacije operativne akcije, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretrese na pet lokacija i lišili slobode 12 lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 250. Krivičnog zakona BiH “organizovani kriminal“ i člana 383. KZ Federacije BiH “zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja“, u vezi sa krivičnim djelom iz člana 380. KZ Federacije BiH “primanje dara i drugih oblika koristi”.

Iz SIPA-e je saopšteno kako se osumnjičena lica terete za namještanje fudbalskih utakmica Premijer lige BiH i Prve lige FBiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad