Fazlić: Predlaganjem lokacije Lipa, Grad Bihać pokazao maksimum kooperativnosti

Vijesti 11. nov 201920:13 > 20:15
N1

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić razgovarao je danas s predstavnicima bihaćkih mjesnih zajednica koje gravitiraju privremenom kampu BIRA.

Stanovnici mjesnih zajednica Mali i Veliki Lug, Gornje Prekounje, Hatinac i Bakšaiš već više od godinu dana očekuju od nadležnih državnih organa konačno rješenje za smještaj migranata koji privremeno borave u fabrici BIRA.

Gradonačelnika Fazlića upoznali su sa dosadašnjim zahtjevima i aktivnostima koje su realizirali s ciljem zaštite građana i njihove imovine, istaknuvši još jedanput da očekuju sistemsko rješenje problema.

“Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Bihać usvojen je zaključak kojim se nedosmisleno traži zatvaranje BIRE i kao što sam već ranije kazao nema govora da se migranti s Vučjaka prebacuju u BIRU, ali u Boriće. To nije opcija i podržavam predstavnike mjesnih zajednica u njihovom stavu da se ovaj kamp izmjesti iz urbane zone. Na sastanku smo se dogovorili da zajednički koordiniramo naše nastupe prema nadležnim, uz pohvalu dosadašnjem radu naše policije koja i dalje treba istrajati u svom poslu s ciljem zaštite građana Bihaća i njihove imovine”, kazao je Fazlić, zahvalivši aktivistima Crvenog križa i Civilne zaštite na dosadašnjima naporima.

Dodao je da je predlaganjem lokacije Lipa, Grad Bihać pokazao maksimum kooperativnosti kada je u pitanju migrantska kriza.

“Nema parcijalnih rješenja za Grad Bihać kada je u pitanju migrantska kriza. Ima samo opcija cjelovitog riješenja. Ukoliko se nastavi s parcijalnim pristupom, onda će protiv sebe imati građane koji neće biti na strani rješavanja migrantske krize”, dodao je Fazlić, saopćeno je iz njegovog kabineta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad