Jelena Trivić otvoreno: Detalji ponude u hodniku Narodne skupštine

Vijesti 12. nov 201912:51 > 12:54
N1

Jelena Trivić, poslanica PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, kazala je danas u obraćanju javnosti da je jučer u pauzi sjednice NSRS stigla ponuda za ''usaglašavanje stavova''. Potom je naglasila da joj je drago jer je opozicija odbila tu ''licemjernu ponudu''.

O čemu se zapravo radi?

”Osvrnut ću se na dvije stvari. Nakon one sramne informacije koja je bila materijal za raspravu – koja će možda biti materijal za pisanje historije, dakle nakon te sramne infomacije dobijamo ponudu na pauzi da usaglasimo stavove. U toj informaciji dvadeset stranica je posvećeno najbrutalnijem vrijeđanju. Ako na dvadeset stranica najgorim imenima navedete stranke SDS i PDP i onda im nudite da usaglašavate materijal po skupštinskim hodnicima. Drago mi je da smo kao opozicione stranke pokazale jedinstvo u nepristajanju na tu licemjernu ponudu”, ispričala je ona.

Potom je dodala da u informaciji ni u jednoj riječi nije spomenut HDZ kao ni HNS.

‘Druga stvar jeste taj materijal koji se tiče transformacije dejtonske Bosne i Hercegovine i položaja Republike Srpske je činjenica da u tom materijalu nije osuđen program HDZ-a i HNS-a i razne deklaracije u kojima oni ukidaju entitete. To u ovom materijalu nije našlo mjesto jer su Milorad Dodik i Dragan Čović politički pobratimi”, naglasila je Trivić.

Podsjećamo, poslanici vladajuće većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS) usvojili su jučer dvadeset zaključaka, među kojima je i onaj koji promoviše prava naroda na samoopredjeljenje, te najavljuje i novi ustav RS, o kojem će se izjasniti i građani na referendumu, u slučaju izostanka reakcije na pokušaje razgradnje Dejtonskog sporazuma.

Zakazivanje posebne sjednice s predloženom tačkom dnevnog reda zatražila je potpisima jedna trećina poslanika iz vladajuće većine u RS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad