Almir Terzić, Enes Bikić, Azra Atagić-Ćatović i Alban Ukaj u Novom danu

Vijesti 12. nov 201915:30 > 15:38
N1

U Novom danu sutra ne propustite.

Nacrt godišnjeg nacionalnog programa ili ANP ponovo je skinut je s dnevnog reda sjednice Savjeta ministara BiH. O ANP-u, posjeti predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića Parizu, Macronovoj izjavi, zaključcima Narodne skupštine RS razgovaramo sa Almirom Terzićem, urednikom u agenciji ”Anadolija”.

Šta donosi novi zakon o notarima u Federaciji BiH? Radi li se samo o izmjenama da se ispoštuje odluka Ustavnog suda Federacije BiH, te šta kaže struka? Redovni profesor i dekan pravnog fakulteta u Zenici Enes Bikić, gost je Novog dana.

Zašto je nakon dvije godine odlučila da odustane od bavljenja politikom, te zašto smatra da je u BiH politika ”društvo jednog lica”? Kako je ženama u politici danas? Hoće li politika biti više fer kada budemo imali sistem elektronskog glasanja i brojanja glasova? Sve su ovo teme o kojima govori Azra Atagić-Ćatović, bivša članica Nezavisnog bloka.

Kako djecu zaštititi od brojnih opasnosti koje vrebaju na internetu i na društvenim mrežama? To je tema koja brine brojne roditelje a kao odgovor u osnovnim školama na području Kantona Sarajevo provodi se projekat edukacije učenika. Edukator – vještak i stručnjak u oblasti cyber sigurnosti Vahidin Đaltur gost je Novog dana.

Dugometražni film “Pun mjesec” Nermina Hamzagića, kojem je ovo debitantski projekt, osvojio je nagradu žirija na Cottbus Film Festivalu u Njemačkoj, dok je Alban Ukaj dobio nagradu za najboljeg glumca. Alban Ukaj gost je Novog dana.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad