Ćeranić: Moramo otkriti indoktrinatore terorističkih akata

Vijesti 28. apr 201510:23 > 10:31
N1

Predrag Ćeranić, ekspert za sigurnost javio se N1 televiziji te je sa profesionalnog stanovišta pojasnio slučaj koji se desio u Zvorniku u ponedjeljak, u večernjim satima.

”Sigurno je da se radi o terorističkom činu. Po načinu izvršenja i po onome što je uzvikivao dok je ulazio, po količini oružja koju je imao. Sama klasifikacija djela indicira na terorizam”, rekao je Ćeranić.

Na pitanje da li je sigurnost u BiH naručena, ekspert za sigurnost je kazao: ”Sigurnost u BiH je narušena, evidentno je. Strategija BiH u borbi protiv terorizma je pogrešno koncipirana od samog starta. Previše pažnje je okrenuto ka protoku ratnika u Siriju. Samo se na to gleda, na brojeve. Kasnije ih policijske agencije zovnu na razgoovr, a potom i puste”, dodao je.

Vezana vijest

”Niko ne obraća se na pažnju indoktrinaciju mladića. Terorizam je prevelika opasnost da bi se s njim samo bavila policija. Ministarsvo obrazovanja, finansija, javnost i mediji trebaju dati svoj doprinos kako bi generatori indoktrinacije bili otrkiveni i kaženjeni. Previše se broje ljudi koji idu u Siriju, umjesto da se upotrijebe druge metode”, kazao je Ćeranić za N1.