Zaposlenici SKB-a Mostar održali jednosatni štrajk upozorenja

Vijesti 13. nov 201913:53 > 13:55
Fena

Zaposlenici Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar održali su u srijedu jednosatni štrajk upozorenja nezadovoljni što Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) nije prihvatila njihov prijedlog novog kolektivnog ugovora.

Predsjednik Sindikata zaposlenika SKB Mostar Josip Masatović pozvao je Vladu HNŽ-a da još jednom razmotri njihove prijedloge, odnosno svoju odluku da se aktualni kolektivni ugovor produže do godinu dana.

Mi već četiri mjeseca nemamo kolektivni ugovor. Tražimo novi ugovor te povećanje trenutne satnice s 2,30 na 2,45 marke, uvećanje koeficijenata za 0,2 i uvođenje novih kategorija koje nismo imali u starom kolektivnom ugovoru“, ističe Masatović.

Od Vlade očekuju ubrzo odgovor jer će u suprotnom, kako je kazao Masatović, stupiti u generalni štrajk.

Ukoliko ne dobijemo odgovor Vlade HNŽ koji je prihvatljiv za naše članstvo, organizirat ćemo generalni štrajk na razini HNŽ-a“, poručio je predsjednik Sindikata.

Medicinska sestra Marija Talić kazala je da su zdravstveni djelatnici dovedeni u bezizlaznu situaciju te da sadašnja satnica predstavlja poniženje.

Ja ovdje radim 27 godina i primorana sam u 51. godini razmišljati o odlasku iz zemlje“, dodala je.

Štrajk upozorenja zaposlenika SKB Mostar podržao je i Nezavisni strukovni sindikat radnika zaposlenih u zdravstvu HNŽ-a koji broji više od hiljadu članova iz drugih zdravstvenih ustanova u HNŽ-u.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad